Adauga banc Adauga poza
Sport Jocuri
Calcularea Bioritmului
Data naşterii:
Data calculării:
Bioritmul face o prognoza a evolutiei activitatilor pe care le aveti, din punct de vedere emotional, fizic si intelectual. Asa veti sti care va sunt zilele cele mai favorabile zile, dar si cele mai „negre", pentru a putea fi mai precauti cu anumite aspecte ale vietii de zi cu zi.

Ghid de utilizare:

In casetele din primul rind introduceti data nasterii (ziua, luna, anul), iar in cele din al doilea rind, data pentru care doriti sa va calculati bioritmul. Apasati apoi butonul „Calculeaza", care va duce la aparitia unui grafic, cu trei linii curbe, de culori diferite.
Albastru – ciclul fizic – dureaza 23 de zile, masoara influenta asupra fortei, rezistentei fizice si rezistenta la imbolnaviri
Rosu – ciclul emotional – dureaza 28 de zile, masoara influenta asupra starilor emotionale, precum dragostea si ura, optimismul si pesimismul, pasiunea si indiferenta, entuziasmul si depresia
Verde – ciclul intelectual – dureaza 33 de zile, masoara influenta asupra memoriei, atentiei, corectitudinii gindirii si capacitatii de invatare
Pe linia de jos sunt marcate zilele lunii, ziua pentru care se calculeaza bioritmul fiind marcata cu doua linii perpendiculare, pe centrul graficului.

Origini

Bioritmurile reprezinta o variatie periodica a energiilor individuale, care influenteaza viata fiecaruia dintre noi. Teoria bioritmului a fost descoperita in secolul 19, de catre fizicianul si numerologul Wilhelm Fliess, bun prieten cu Sigmund Freud.
Fliess era fascinat de faptul ca orice numar ar fi ales, putea sa-l exprime intr-o formula matematica, legata de 23 sau 28, sau chiar cu amindoua.
El credea ca intreaga lume este guvernata de cele doua numere, 28 fiind „perioada feminina" iar 23 „perioada masculina".
In 1920, Alfred Teltscher, un profesor de inginerie, a adaugat cea de a treia perioada, a intelectului, bazata pe numarul 33, observind ca lucrarile studentilor sai aveau o perioada ciclica, de 33 de zile.

Interpretare

Teoria bioritmurilor spune ca cele trei cicluri pornesc de la 0 in momentul nasterii, avind un curs ascendent, in care energiile si capacitatile noastre merg catre un punct maxim, de la care incep apoi sa scada treptat, ajungind din nou in punctul 0, la jumatatea intervalului de timp a unui ciclu complet (11 zile si jumatate la ciclul fizic, 14 zile pentru cel emotional si 16 zile si jumatate pentru ciclul intelectual).
A doua jumatate a ciclului reprezinta faza negativa, in care toate capacitatile si energiile noastre sunt cu mult reduse. Dupa atingerea punctului minim extrem, curba redevine ascendenta, mergind spre punctul 0.
Cele mai dificile momente - zile sunt atunci cind se trece prin punctul 0, fie ascendent sau descendent, pentru ca exista variatii foarte mari intre capacitatile fiecaruia.

Recomandari

Ciclul fizic – in fazele critice, incercati sa evitati activitatile care cer efort mare si au un grad sporit de periculozitate. Sanatatea trebuie supravegheata cu atentie.
Ciclul emotional – in zilele critice, nu va bizuiti prea mult pe simturile voastre, pe trairile emotionale. E posibil sa va inselati foarte tare! Pesimismul va prinde in plasa sa intunecata.
In schimb, profitati la maxim de zilele cu bilant pozitiv, succesul e aproape garantat.
Ciclul intelectual – in zilele cu bilant negativ aveti dificultati de concentrare, lipsa de imaginatie si un rationament lenes, ori chiar gresit.